Vergeten Vrouwen in Vuur en Vlam voor Duchenne!

Ten voordele van DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Tijdens het najaar 2019 (start vanaf begin oktober) organiseren wij verschillende activiteiten zoals optredens, rommelmarkt, workshops, enz... in den gladdigen durpel, met als doel de winst die we ophalen te schenken aan Duchenne Parent Project.
Op 20 december is de afsluitactiviteit met liederen en verhalen over vurige vrouwen.

Waarom dit goed doel?

Wij wilden heel graag een goed doel steunen met onze organisatie de vergeten vrouwen en gladdige durpel. In onze lokale gemeenschap kennen wij een jongen met Duchenne spierdystrofie, vandaar de keuze voor Duchenne Parent Project.

DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Duchenne Parent Project Belgium wil de spierziekte van Duchenne bekend maken bij het publiek en fondsen inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek. Met de fondsen die we onder meer via de acties van Music for Life / De Warmste Week inzamelden steunen we diverse onderzoeksprogramma's aan onderzoekscentra in heel Europa en richtten we ook het onderzoeksfonds "Kan-GO!" (Kinderen en Adolescenten met Neuromusculaire aandoeningen) op aan de KULeuven.
Om onze doelen te bereiken werken we samen met en vinden we inspiratie bij de verschillende Duchenne Parent Projects van over de hele wereld. We zijn lid van de World Duchenne Organisation (WDO).
We zijn eveneens sterk verbonden met LittleO uit het Franstalige landsdeel en met het Duchenne Parent Project in Nederland.
Duchenne Parent Project is ook lid van RaDiOrg (Rare Disease Organisation), de vereniging voor zeldzame ziekten. We werken ook samen met Spierziekten Vlaanderen.

Bekijk dit goed doel