'Vergeet de kinderen niet' met de rostpot bij GIKS

Ten voordele van Vergeet de Kinderen Niet

Aan de kassa's in de 8 GIKS winkels verzamelen we rostjes voor de vzw Vergeet de Kinderen Niet. Onder het motto 'vele kleintjes maken een groot' kunnen klanten vrijwillig hun roste centjes of kleine muntjes in de rostpot gooien. Deze opbrengst gaat integraal naar vzw 'Vergeet de Kinderen Niet'.

Waarom dit goed doel?

Met GIKS willen we ook even stilstaan bij kinderen voor wie het niet evident is elk seizoen de nieuwste outfit te krijgen of een zorgeloze jeugd te hebben. Ook zij verdienen momenten van happiness en even onbezorgd jong zijn. Hopelijk kunnen ze door die momenten toch openbloeien op weg naar een mooie toekomst.

Vergeet de Kinderen Niet

De vzw Vergeet de Kinderen Niet! is een 100% vrijwilligersorganisatie die zich onbezoldigd inzet om de belangen van kwetsbare kinderen te verdedigen.
We richten ons niet alleen tot dakloze kinderen maar zeker ook naar kinderen die zich in een precaire (thuis)situatie bevinden.
Als vereniging verbinden we ons ertoe om in een sfeer van verbondenheid de basiswaarden vrijheid, gelijkheid en solidariteit om te zetten naar de praktijk. Zo willen wij een streepje zon brengen in het leven van een grote groep vergeten kinderen. Maar al gauw wilden we meer betekenen voor dakloze kinderen. En zo werd ons kamp in de zomer van 2014 geboren. Gewoon. Omdat we vinden dat ieder kind het recht heeft om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. En omdat we dakloze (en kansarme) kinderen op een speelse manier willen versterken. Deelnemen aan zinvolle vrijetijdsactiviteiten zorgt immers voor een betere cognitieve en sociale ontwikkeling. Want voor ons verdient elk kind het om gewoon kind te mogen zijn.

Bekijk dit goed doel