VBS De Zonnewijzer komt op tegen kanker

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Tijdens een gezamenlijke activiteit op school worden kerstkaarten gemaakt. We kiezen voor verschillende technieken waar de leerlingen eigen keuze in hebben. De leerlingen verkopen de kerstkaarten en alle opbrengst wordt gedeeld door twee voor onze twee goede doelen. We willen een gezellige, warme sfeer creƫren wanneer we de kerstkaarten maken.

Waarom dit goed doel?

Heel veel leerlingen en leerkrachten kennen (dichte) familie, vrienden of kennissen die de diagnose kanker kregen. Jammer genoeg kwam het voor alle leerlingen van onze school dit schooljaar heel dichtbij want onze directrice kreeg het slechte nieuws dat ze darmkanker heeft. Oorspronkelijk hadden wij (de leerkrachten) het goede doel 't schildpad in gedachten, maar de leerlingen kwamen zelf met het voorstel om ook een deel van onze opbrengst aan kom op tegen kanker te schenken om zo onze directrice een hart onder de riem te steken.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel