Van Hoecke loopt warm.

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

Van Hoecke engageert zich om het inschrijvingsgeld voor de warmathon te betalen en het bedrag als steun te verdubbelen. Een pannenkoek kost 1 Euro en ook hier wordt het bedrag verdubbeld. Vorig jaar hebben we zo 2.500 Euro bij elkaar gekregen. We hopen dit te verbreken.

Waarom dit goed doel?

Betrokkenheid.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel