UrbanWalk@Steenbrugge

Ten voordele van De Kade

Vijf gekende 'Steenbruggelingen' willen ook hun steentje bijdragen tot de Warmste Week. Wil jij hen helpen én heel wat verborgen pareltjes van Steenbrugge leren kennen?!
Onderwijscentrum d' Abdij, Vrije Basisschool OLVA Steenbrugge, de abdijkerk Heilig Hart, vereniging Sint-Vincentius en het Parochiaal Centrum Steenbrugge organiseren op zaterdag 7 december een Urban Walk – met fotozoektocht - van vijf kilometer doorheen Steenbrugge en steunen met de opbrengst hiervan het FRANCESCO-project van De Kade in Knokke-Heist.
Starten kan je tussen 13.00 en 15.00 uur in vrije basisschool OLVA (Baron Ruzettelaan 439), eindigen doe je in de ernaast gelegen Abdij van Steenbrugge. Daar kan je nog rustig nagenieten bij een Steenbrugs biertje, een geurige 'eerlijke' fairtradekoffie, een versgebakken warme wafel ... En voor de kinderen is er o.a. grime en een visput voorzien.
Volwassenen betalen voor de wandeltocht 5 EUR; kinderen tussen 6 en 12 jaar 2 EUR.

Waarom dit goed doel?

Vanuit het vicariaat voor onderwijs én onderwijscentrum d' Abdij zijn we reeds jaren nauw verbonden met één van de projecten van De Kade, namelijk het Francesco-project. Dit project maakt het voor een groep jongvolwassenen met een beperking toch mogelijk om - in groep - zelfstandig te wonen en daarbij ondersteuning op maat te krijgen.
Onze 'Steenbrugse Warme Partners' geloven eveneens in dit mooie project en daarom willen we nu samen deze jonge mensen een extra duwtje in de rug geven.

De Kade

De Kade (www.de-kade.be) is een netwerk van vier scholen voor buitengewoon onderwijs (BuBaO Spermalie, BuBaO Het Anker, BuBaO De Berkjes en BUSO Spermalie), een begeleidingscentrum, een WOTC en een revalidatie – en hoorcentrum.

De meer dan 1200 medewerkers van De Kade richten hun expertise op bijna 3000 kinderen, jongeren en volwassenen met visuele beperking, auditieve beperking, communicatieve beperking, autismespectrumstoornis, doofblindheid, complex sensorieel meervoudige beperking, gedrags- en/of emotionele stoornis, ontwikkelingsstoornis, complexe leerstoornis.

Bekijk dit goed doel