Urban Run@school

Ten voordele van De Vaart Sint-Vincentius Kortrijk

Op vrijdag 22 november zetten wij de deuren van RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen wagenwijd open voor de Urban Run@School. De opbrengst van dit evenement zullen we schenken aan De Vaart.
Alle sportievelingen (en minder sportievelingen) kunnen deelnemen aan een uitdagende loopwedstrijd door het labyrint van onze schoolgebouwen. Jullie komen misschien wel op verrassende plekjes terecht.
Het eerste team start om 16.30u en het laatste startschot zal weerklinken om 21.00u. Ondertussen zal er ook gelegenheid zijn om weer op krachten te komen met een hapje en een drankje. Er worden ook ruimtes voorzien waar jullie zich kunnen omkleden, mocht dat nodig zijn.
Graag vooraf inschrijven via de link. Betalen kan ter plaatse (2 euro per persoon). Ter plaatse kan ook nog ingeschreven worden. Supporters zijn uiteraard ook zeer welkom!
Er zal ook een Strava-segment worden gemaakt van ons parcours. Wie zijn prestatie wenst te delen op social media, brengt dus best een gps-horloge mee.

Waarom dit goed doel?

De Vaart werkt heel concreet aan armoedebestrijding door voedselbedeling. Dat brengt armoede heel dichtbij en ook zichtbaar, wat een sterk sensibiliserend effect heeft naar onze leerlingen toe.
We werken samen met De Vaart:
-De Vaart geeft vormingen aan onze leerlingen
-De Vaart organiseert rondleidingen in hun organisatie voor onze leerlingen.
-De Vaart laat toe dat leerlingen die in de school een tuchtdossier hebben, vrijwilligerswerk te doen in hun organisatie, ifv. herstel. Na het vrijwilligerswerk schrijven de leerlingen een reflectieopdracht.

De Vaart Sint-Vincentius Kortrijk

De Vaart is een organisatie, bestaande uit een 25-tal vrijwilligers, die instaat voor voedselbedeling aan minderbedeelden in de Kortrijkse regio.
Wekelijks ontvangen wij een 120-tal nood hebbende personen/gezinnen, die doorverwezen worden door het OCMW, Kind en gezin, CAW of andere sociale organisaties.
Om de veertien dagen mogen zij zich aanbieden om naargelang de gezinssamenstelling en naar eigen keuze een voedselpakket samen te stellen.
Dit komt neer op wekelijkse voedselhulp aan een 350-tal personen (gezinsleden).

Bekijk dit goed doel