(t)winkelforum

Ten voordele van ALEHOPPA

Van 17 december tot en met 19 december kan je leuke cadeautjes kopen tijdens het (t)winkelforum. Je kan in ons pop-up winkeltje handgemaakte creaties en lekkernijen van VVSG-collega's en kwaliteitsvolle tweedehandspulletjes scoren voor het goede doel.

Op dinsdag 17 december signeert Marlies van Bouwel haar boek 'Voor het zeggen' ook speciaal voor jou.

Waarom dit goed doel?

Wij dromen samen met Alehoppa mee van een toegankelijke samenleving voor iedereen. Ook kinderen met een spierziekte verdienen alle kansen in het onderwijs. Als daar aanpassingen voor nodig zijn, hopen we dat dat niet langer een drempel is.

ALEHOPPA

Alehoppa richt zich op het ondersteunen van de integratie van kinderen met een motorische beperking en het verhogen van hun zelfredzaamheid bij het participeren in de dagdagelijkse activiteiten in de samenleving. Dit doet de vzw door het (laten) analyseren van optimale mogelijkheden en het ter beschikking stellen van hulpmiddelen om (school)gebouwen maximaal toegankelijk te maken voor andersmobiele kinderen. Het faciliteren van contacten tussen enerzijds personen op zoek naar gepaste hulpmiddelen voor kinderen met motorische beperkingen en anderzijds personen die deze hulpmiddelen niet langer nodig hebben en ter beschikking stellen. Ook realiseert de vzw zelf niet-medische hulpmiddelen indien hier een nood aan is. Eveneens richt de vzw zich ook tot het opzetten van een netwerk voor informatie- en ervaringsuitwisseling tussen kinderen met een motorische beperking en hun naasten. Tot slot brengt de vzw ook ouders van jonge kinderen met de spierziekte SMA met elkaar in contact.

Bekijk dit goed doel