Turtle in da house

Ten voordele van Kind, Ouders en Kanker (KOK)

Muziek speelde altijd een rol in het leven van acteur Bert Vannieuwenhuyse, maar geen hoofdrol. De dood van zijn jongste dochter Aza bracht daar verandering in.
Aza volgde sinds haar zesde piano aan de academie van Wemmel. Haar daar zien glunderen en genieten, maakte de liefde voor muziek in Bert weer wakker. Samen pianospelen was een feest. Als hij nu pianospeelt, lijkt het alsof Aza in de buurt is. Piano-tijd is Aza-tijd. Dat bracht Bert op het idee om piano te gaan spelen voor publiek tijdens huiskamervoorstellingen.
Bert wisselt pianospel af met enkele hartverwarmende filmpjes en anekdotes over Aza. Zo krijgt het publiek een unieke inkijk in een rouwproces en ervaart het de helende kracht van muziek.
Het hele project heet 'Turtle in da house' omdat de schildpad met voorsprong het favoriete dier was van Aza. En de vrije bijdrage die mensen voor dit concertje betalen, gaat integraal naar twee erkende goede doelen van de Warmste Week: KOK vzw en het Olivia Hendrickx Fund.

Waarom dit goed doel?

Op 1 april 2016 werd bij onze jongste dochter Aza hersenstamkanker (DIPG) ontdekt. Achttien maanden later, eind 2017, overleed ze aan de gevolgen hiervan. Gedurende haar ziekte werd Aza behandeld in de Appeltuin; dat is een huiselijke afdeling van het UZ Brussel waar zieke kinderen en hun broertjes en zusjes samen met hun ouders opgevangen worden. Er wordt gespeeld, geknutseld, gepraat… en op een heel ontspannen en organische manier wordt iedereen psychologisch ondersteund. Wij hebben aan den lijve ondervonden dat de Appeltuin een plek van goudwaarde is. Zelfs nu Aza gestorven is, kunnen we er nog terecht voor een deugddoend gesprek. Wanneer kanker het leven binnen het gezin grondig overhoop haalt, maakt Kind, Ouders en Kanker - de vereniging die de werking van de Appeltuin grotendeels bekostigt - een wezenlijk verschil.

De opbrengst van onze actie ’Turtle in da house’ gaat voor vijftig procent naar vzw KOK. De andere helft schenken we aan het Olivia Hendrickx Research Fund.

Kind, Ouders en Kanker (KOK)

Als een kind kanker krijgt, dan heeft dit een grote impact op elk gezinslid. VZW KOK wil de angst en het verdriet bij hen milderen. In het ziekenhuis zorgen we voor speel- en knustelgerief zodat het kind zich niet verveelt. We kopen ook materiaal voor de Kanjerketting aan. Dit is een beloningsysteem voor kinderen met kanker. Na elk ondezoek of behandeling krijgen ze een speciale parel die ze dan toevoegen aan hun ketting. Elke parel staat symbool voor hun kracht en moed. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis organiseren we ontspannende gezinsactiviteiten. Lotgenotencontact wordt onder andere gestimuleerd via brussendagen en avonden voor ouders met een overleden kind.De gezinnen ontmoeten zo ook andere getroffen gezinnen en ze vinden veel begrip bij elkaar. De VZW heeft geen personeelskosten.

Bekijk dit goed doel

Video's