Tuesday Soupday

Ten voordele van Mobile School

Elke dinsdag middag maakt één van onze collega's soep en we verkopen die dan intern aan wie op kantoor is en zin heeft in een heerlijke bol soep. Naast de bijdrage voor Mobile School, zorgt deze actie voor een leuke sfeer op kantoor en een gezellige lunch onder collega's. En de receptjes, die delen we via onze intranet site.

Waarom dit goed doel?

Omdat alle collega's vanuit Amadeus Mobile School een warm hart toedragen. Omdat we waanzinnig veel bewondering hebben voor de organisatie en het hybride, self-sustainable model dat ze hanteren met StreetWize.
Omdat kinderen de toekomst zijn en Mobile School kansen creëert zodat kinderdromen binnen handbereik komen.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel