Transport for human rights

Ten voordele van Liga voor Mensenrechten

Per transport, tussen 20/11 en 20/12, doneren we €1 aan de Liga voor de Mensenrechten. Een eerlijke behandeling en voldoende kansen voor iedereen. Daar gaan we voor!

Waarom dit goed doel?

Als logistiek dienstverlener komen we dagelijks in contact met verschillende nationaliteiten. We vinden het dan ook erg belangrijk dat iedereen, ongeacht waar men geboren is, de beste kansen krijgt.

Liga voor Mensenrechten

De Liga voor Mensenrechten is een beweging die waakt over het respect voor mensenrechten in België. Mensenrechten zijn fundamentele rechten die iedere mens heeft, gewoon omdat hij of zij mens is. Ongeacht hoe iemand eruitziet, waar die persoon woont, of wat die gelooft: iedereen wordt geboren met mensenrechten die niet kunnen worden afgenomen. Mensenrechten vormen de basis van onze rechtsstaat. Ze verzekeren een vrije en veilige samenleving. De Liga voor Mensenrechten komt daarom op voor onze mensenrechten, zodat iedereen zich vrij én veilig kan voelen. Dat doet ze door informatie te bieden via allerlei kanalen (sociale media, pers, tijdschriften...), evenementen te organiseren en het beleid te beïnvloeden via lobbywerk en juridische acties. Haar prioriteiten zijn vrijheid en veiligheid, privacy, detentie en discriminatie.

Bekijk dit goed doel