Trail, Bootcamp & Drinks

Ten voordele van CuPerheroes

Fitter&Fitter organiseert op zaterdag 14 december een trail, bootcamp & drinks. Iedereen is welkom, lid of geen lid van Fitter&Fitter.

Je kan kiezen tussen een uitdagende trail- of bootcamptraining. Dit alles voor de echte outdoor sporter, gevolgd door een winterdrink en picknick. Wie niet kan kiezen, kan ook beide doen.

Deelnameprijs bedraagt €11, de opbrengst van dit evenement gaat integraal naar CuPerHeroes VZW.

Wat?

TRAIL RUN: Een omloop van 10km langsheen de prachtige kronkelende paadjes die je alle flanken van de prachtige Kesselberg en omgeving laten zien. Na 1 ronde kan je kiezen, aansluitend deelnemen aan de bootcamp of 2e ronde trail run doen.

BOOTCAMP: Een training waar kracht, snelheid, behendigheid en uithouding de ingrediënten vormen van een gevarieerde en complete conditietraining.

DRINKS: De trainingen worden gevolgd met een (warme) winterse drink. Verwacht je aan soep, en warme choco, maar er is ook yoghurt met granola.

Waarom dit goed doel?

Gezond bewegen is essentieel en moet mogelijk zijn voor zoveel mogelijk kinderen. Daarom heeft Fitter&Fitter dit jaar beslist om CuPerheroes te ondersteunen, zo hebben meer gezinnen ruimte en ondersteuning om hun kind met CP beter te laten begeleiden in die weg naar gezond bewegen en een betere toekomst.

CuPerheroes

De vzw CuPerheroes is opgericht nav een zoontje van een bevriend koppel dat hersenschade heeft opgelopen op de leeftijd van vijf maanden. Het verdict was cerebrale parese of hersenverlamming. Dit is de meest voorkomende oorzaak van een handicap bij kinderen. De diagnose kan verstrekkende gevolgen hebben. Cerebrale parese zorgt voor aantasting van de motoriek, wat zijn effect heeft op grove motoriek zoals stappen, kruipen, fijne motoriek zoals schrijven, praten, eten, ademen,... er zijn vele nieuwe therapieën die helpen om de kindjes te helpen maar deze zijn nog niet terugbetaald in België. Wij willen graag de ouders van kinderen met CP ondersteunen in hun zoektocht naar deze therapieën, indien mogelijk ook financieel... wij willen cerebrale parese onder de aandacht brengen want het komt veel meer voor en heeft veel meer effect op veel gezinnen dan geweten is. Kortom wij willen er zijn emotioneel, financieel voor kinderen met CP en hun ouders want zij kunnen alle hulp gebruiken.

Bekijk dit goed doel