Torhout warmste gemeente

Ten voordele van Netwerk tegen Armoede

Politici van Groen, sp.a, CD&V en Open VLD slaan de handen in elkaar voor een grote wafelenbak. Een verschillende politieke achtergrond betekent niet dat er niet samengewerkt kan worden. We willen allen constructief bijdragen aan een warm Torhout. Armoede is een thema die ons allen nauw aan het hart ligt. Kom jezelf opwarmen aan ons wafelkraam, doe een gezellig babbeltje op de 'warme kerstmarkt' op zondag 15 december tussen 14u en 18u en maak van Torhout de warmste gemeente!

Waarom dit goed doel?

Armoede is één van de grootste problemen in ons land en neemt elk jaar toe. In het bijzonder kinderarmoede ligt ons nauw aan het hart. In onze gemeente nam de kinderkansarmoede fors toe de voorbije jaren. Daar willen we volop op inzetten.

Netwerk tegen Armoede

Het Netwerk tegen Armoede verenigt 59 verenigingen waar armen het woord nemen. Die proberen vanuit de kennis en ervaring van mensen in armoede zelf de strijd aan te binden met sociale uitsluiting. Dat doen we onder andere door vormings- en coachingstrajecten in het onderwijs, beleidswerk rond verschillende thema's (onderwijs, wonen, werk, inkomen, schulden, rechtsbijstand, ...) en ondersteuning van mensen.

www.netwerktegenarmoede.be

Bekijk dit goed doel