Tombola altijd prijs

Ten voordele van ALS Liga

21/12 Kaffee Komplex 14 tot ..... Hier geven alle standhouders en de organisator een stukje van hun winst ook af aan ALS . Eetkraampjes , muziek en kindergrime

Waarom dit goed doel?

Omdat in onze familie de erfelijke ALS heerst . Omdat ik bewondering heb voor alle ALS patiënten . Omdat er snel iets gevonden word om deze rotziekte te overtreffen!!!
Samen met een dame die haar schoonbroer verloor a ALS, een dame die een vriendin verloor a ALS. Een jonge dame die nu pas haar papa verloor a ALS, een jong meisje die haar pluspapa verloor aan ALS, een mama die haar zoon verloor op 18 j aALS , een dame waarvan een vriend ALS heeft , vormen we ALSligaMaasland en hopen we dit jaar 15.000€ bij elkaar te krijgen. Op 22/12 komen we te samen naar Kortrijk om het bedrag bekend te maken

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel