Toatjespap ten voordele van ALS-liga

Ten voordele van ALS Liga

"Het comité ter bevordering en instandhouding van het patatpatrimonium van het Tieltse", kortweg "De papstampers" zullen op 7 en 8 december 2019 toatjespap bereiden en verkopen op de kerstmarkt te Tielt. De opbrengst van dit weekend schenken we aan de ALS-liga.

Waarom dit goed doel?

ALS kwam in mijn familie voor, zowel mijn mama als mijn broer zijn gestorven aan deze vreselijke ziekte. Sinds kort werd er bij enkele mensen in onze stad en vriendenkring ALS vastgesteld.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel

Video's