Tijd om muco terug te fluiten

Ten voordele van Mucovereniging

We verkopen fluitjes aan 1 euro. Het gaat hierbij om metalen fluitjes in sleutelhangervorm. Deze zijn rechtstreeks bij ons beschikbaar maar zullen ook op verschillende verdeelpunten verkrijgbaar zijn.

Waarom dit goed doel?

We hebben ervoor gekozen om jaarlijks een goed doel te kiezen waarvoor we een actie op poten zetten. Vorig jaar kozen we als ouders van twee jonge kindjes willekeurig voor het Kinderkankerfonds. Eind december zaten we op een trouwfeest en raakten we aan de praat met een oude schoolvriendin wiens dochtertje mucoviscidose heeft. Toen we hoorden welke lijdensweg en welke medicatie en behandelingen de patiƫnten van muco nodig hebben, waren we onmiddellijk vastbesloten om voor hen iets te betekenen.

Mucovereniging

De Mucovereniging vzw is een vereniging van en voor mensen met mucoviscidose en hun families. Samen met de families, mucocentra en zorgverstrekkers zetten wij ons in voor een beter, langer en gelukkiger leven voor alle mensen met muco in ons land. Onze eerste prioriteit is dan ook de 1275 kinderen, jongeren en volwassenen met muco in ons land bij te staan in hun dagelijkse strijd tegen de ziekte. Dit kan enkel dankzij jouw steun!

Bekijk dit goed doel