Think about tomorrow Today

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

Onze actie bestaat uit een aantal "evenementen":
enerzijds zullen we op ons jaarlijks afdelingsevent in oktober snoepzakjes verkopen. In november organiseren wij een quiz tvv de Warmste Week en in december nemen wij deel aan de Warmste Kerstweek van ons bedrijf, waar we met een taartenbuffet inkomsten hopen te verzamelen.

Waarom dit goed doel?

Omdat een collega van onze afdeling in zijn directe omgeving is getroffen door MS, willen wij ons graag met zijn allen inzetten voor MS-Liga Vlaanderen.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel