The Foodwalk for life

Ten voordele van Belgische Federatie van Voedselbanken voor de strijd tegen honger en voedselverspilling en voor sociale (re)ïntegratie in eigen land

Vorig jaar begonnen we heel lokaal met onze Foodwalk for life in Lokeren. We stapten van ons distributiecentrum van Lokeren naar Wachtebeke.
Dit jaar wijzigen we de route lichtjes maar stappen we opnieuw voor de voedselbanken.
Omdat we andere collega's warm maakten doen we dit opnieuw.

Nu worden er al acties georganiseerd in Lokeren, Hasselt en Kortrijk! En gaan we wandelgadgets verkopen bij de collega's van Ieper tot Hasselt!

Op zondag 22 december wandelen we, bij wijze van slotdag, me de collega's van onze gebouwen in Kortrijk naar het Music For life plein!
Tot dan!

Waarom dit goed doel?

Vorig jaar zochten we binnen het distributiecentrum van Fluvius (Lokeren) een goed doel waar iedereen zich wou voor inzetten. En omdat iedereen een gezonde maaltijd verdiend kwam we snel uit bij de voedselbanken!

Belgische Federatie van Voedselbanken voor de strijd tegen honger en voedselverspilling en voor sociale (re)ïntegratie in eigen land

ONZE BANK BELEGT LIEVER BOTERHAMMEN VOOR EEN ANDER #SOCIALBANK

In 2018 werd 15.351 ton levensmiddelen ingezameld en werd een nutritionele evenwichtige voeding kosteloos aangeboden via 623 lokale aangesloten verenigingen aan 159.081 behoeftigen dankzij meer dan 300 onbezoldigde vrijwilligers. Een steeds stijgende tendens ! Personen met klein pensioen, werklozen en eenoudergezinnen hebben het zeer moeilijk. Bij jongeren wordt de kans maar steeds groter om in armoede te belanden. 1 pers. op 7 en 1 kind op 5 bevinden zich in deze situatie. Onze bedrijfskosten zijn zwaar, uw steun is waardevol.
SAMEN SOLIDARITEIT VOEDEN

Bekijk dit goed doel