Ter land, ter zee en in de lucht met honden

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Mijn passie als blinde is fotografie. Ieder jaar opnieuw probeer ik honden op ongewone, moeilijk bereikbare en unieke plaatsen te fotograferen. Deze worden dan verzameld in een fotokalender en verkocht. Dit jaar hebben we toegang gekregen tot luchtmachtbasis Koksijde waar we honden in de Seaking en naast de NFH-90 hebben mogen fotograferen. Ook hebben we een marineschip in het water en op het droge gefotografeerd in Oostende. En honden in combinatie met brandweerwagens en de federale hondenbrigade.
Het doel van deze actie is om op een leuke unieke manier geld in te zamelen voor de opleiding van assistentiehonden.

Waarom dit goed doel?

Ikzelf ben blind en maak gebruik van een assistentiehond. Door deze hond kan ik ons pasgeboren kindje zelf naar de creche brengen, Mijn opleiding psychologie aan Ugent volgen, boodschappen doen, kortom deelnemen aan de maatschappij.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In Belgiรซ krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel

Video's