Tekenteam for life

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Ons groepje bestaat uit 15 tienjarigen: Julien, Thomas, Tiele, Leonie, Jippe, Febe, Daan, Liam, Tibo, Robbe, Louis, Nona, Achiel, Jasper & Maud. Sinds deze zomer hebben wij tekeningen gemaakt om te verkopen aan mensen om zo geld in te zamelen voor het goede doel. 3 jaar geleden hebben we dit al eens gedaan en hebben we 287.50 euro opgehaald. We wensen dit nu minimum over te doen.

Waarom dit goed doel?

Mijn vriendjes en ik zijn 10 jaar. Veel kinderen van ons groepje en in onze klas kennen mensen die kanker hebben. Hier willen wij iets voor doen.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's