Tearoom in WZC Wielant

Ten voordele van De Pamperbank vzw

Op 27 november vormen wij ons restaurant van het WZC om tot een tearoom!
Familie van bewoners, vrijwilligers of bezoekers kunnen een kaart kopen om een pannenkoek met koffie te komen eten en drinken. Als ze deze dag niet aanwezig kunnen zijn kan er ook een pakje pannenkoeken van 10 stuks gekocht worden.
De opbrengst gaat integraal naar onze 2 doelen:
-VZW De Pamperbank
- Dieter De Cauderlierfonds

Waarom dit goed doel?

Als WZC engageren wij ons voor 2 doelen. Het eerste doel is VZW De Pamperbank omdat een collega van ons werkzaam is als vrijwilligster in de pamperbank te Waregem.
Het tweede doel dat we steunen is het Dieter De Cauderlierfonds. Een ex-collega haar broer was Dieter De Cauderlier. Via deze actie willen wij een hart onder de riem steken bij mensen die lijden aan een hersentumor.

De Pamperbank vzw

De Pamperbank heeft tot doel de solidariteit tussen de verschillende lagen van de bevolking te stimuleren. De vereniging stelt zich tot doel de sociale ongelijkheid in kansen te bestrijden, en in het bijzonder de kinderarmoede.

Via de Pamperbank organiseren we de herverdeling van luieroverschotten voor gezinnen met een beperkt inkomen. Gezinnen kunnen luieroverschotten afleveren in één van de bijna 300 inzamelpunten van de Pamperbank in 40 West-Vlaamse gemeenten.

De verzamelde luiers uit de inzamelcontainers worden op geregelde tijdstippen opgehaald, gesorteerd en herverpakt door vrijwilligers. In een pakketje zitten 25 luiers van dezelfde maat, die door kwetsbare gezinnen kunnen worden aangekocht voor 1 euro na doorverwijzing.

Bekijk dit goed doel