Teaching for Life

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Teaching for Life is méér dan een kerstmarkt.
Je leert er gegarandeerd ook iets bij. Maak je keuze uit één van de vele masterclasses, kom met je broer, je zus, je vriendin, je ouders naar College Oostende en leer in één uurtje alles over hip-hop, Spaans, jongleren... Er is voor elk wat wils. Hou de website www.teachingforlife.be in de gaten om als eerste te weten te komen welke masterclasses we dit jaar voor jou organiseren.

Teaching for Life is méér dan een kerstmarkt. Je oren worden verwend met een kerstconcert van de OLVO-band (de fanfare met enkel (oud-)leerlingen en leerkrachten van de school).

Teaching for Life is méér dan een kerstmarkt. De jonge kinderen mogen zich uitleven in de kinderopvang, terwijl de ouders zich uitleven voor de fotowand.

Teaching for Life is méér dan een kerstmarkt. Het is sfeer, gezelligheid, eten & drinken, bijpraten en nakaarten, warme soep en fris kerstbier.

Teaching for Life is alles wat je nodig hebt op een woensdagavond!

Waarom dit goed doel?

Helaas leeft het onderwerp Kanker binnen onze school. Zowel leerkrachten als leerlingen kregen de voorbije jaren het harde verdict te horen. Zij kunnen steeds reken op morele steun van de hele school, maar elk jaar willen we met onze Teaching For Life-actie ook financieel een bijdrage leveren, via Kom op tegen Kanker.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel