Tappen & Trappen 4 Argos Assistance Dogs

Ten voordele van Argos Assistance Dogs vzw

een fietstocht van Lommel* naar kortrijk waarvoor we ons op allerlei manieren laten sponsoren: giften, verkoop van sponsorkaarten, etc

Waarom dit goed doel?

Vermits ik zelf diabetespatiƫnt ben, besef ik ten volste het nut van de mogelijkheden en moeilijkheden. Daar deze vorm van geleidehond niet zo bekend is, leek het me een goed idee om hier iets rond te doen, en ze financieel een kleine opsteker te bezorgen.

Argos Assistance Dogs vzw

Argos heeft zich gespecialiseerd in het opleiden van diabetes meldhonden. Sommige mensen met diabetes voelen het niet (of niet meer) wanneer de suikerspiegel daalt. Dit kan enorm gevaarlijke situaties teweeg brengen, er kunnen zelfs coma's optreden. Vaak leidt dit tot veelvuldige ziekenhuisopnames. Dit zorgt voor een continue bezorgdheid bij de persoon met diabetes en bij de familieleden. Net voor die mensen leiden wij meldhonden op. Een meldhond is getraind om de patiƫnt te waarschuwen bij een minimale suikerdaling, daarnaast kunnen ze medicatie aanbrengen en hulp inschakelen in geval van nood. Dankzij een meldhond kan de persoon met diabetes veiliger en gezonder leven en dit met minder angst.

Bekijk dit goed doel