't Hoge's Warmste Crea-namiddag

Ten voordele van Huis Ter Leye

Een hele namiddag met de school - van de allerkleinsten tot de oudsten - over de klassen heen in crea-ateliers leuke decoratie maken. Alle kinderen tekenen in voor een atelier préféré… onderzetters, theelichthouders, plantenhangers, kerstkaarten, kerstballen, … maken. Ook de leerkrachten kiezen voor een bepaald atelier.

Waarom dit goed doel?

Als school zijn we het centrum Huis Ter Leye erg genegen omwille van de veelzijdige ondersteuning dat het centrum biedt aan kwetsbare gezinnen waarbij de focus ligt op de ontwikkeling van het jonge kind. Daarnaast bevindt het centrum zich vlak tegenover onze school en als overbuur spreekt het voor zich dat we het centrum een steuntje in de rug willen bieden.

Huis Ter Leye

Huis Ter Leye is een Centrum voor Integrale Gezinszorg. Het biedt veelzijdige ondersteuning aan kwetsbare gezinnen met focus op de ontwikkeling van het jonge kind. Als er een groot verschil is tussen wat een baby nodig heeft en wat de ouders de eerste 1000 dagen bieden, heeft dit een negatieve invloed op het latere leven van een baby. Kinderen hebben nood aan ‘warme relaties’.
CIG Huis Ter Leye uit Kortrijk ondersteunt gezinnen om die warme relaties te bieden. De investering om een baby een zo goed mogelijke start te geven brengt veel op.
De begeleidingstrajecten zijn op maat van elk gezin. Sommige gezinnen verblijven in ons centrum, bij anderen gaan we aan huis. Diverse thema’s komen aan bod in het traject. Denk maar aan ondersteuning bij zwangerschap en bevalling, de eerste stap zetten naar de kleuterklas, werk vinden en behouden, een geschikte woning zoeken, de zorg voor een kindje leren combineren met andere dagelijkse verantwoordelijkheden, netwerk uitbouwen en zo meer.

Bekijk dit goed doel

Video's