Sweets for Life

Ten voordele van Mobile School

Een aantal vrijwilligers bakken lekkere dingen en wie zin heeft, komt naar de keuken om te eten en te doneren :-)

Waarom dit goed doel?

Educatie ons na aan het hart, ook wij vinden dat elk kind recht heeft op onderwijs. Als producent van producten voor satellietcommunicatie (tot voor kort onder de naam Newtec), zorgen wij er mee voor dat kinderen in de meest diverse omstandigheden en locaties vanop afstand les kunnen volgen. Net als Mobile School proberen wij dus de school tot bij het kind te brengen.
Enkele van onze medewerkers stappen ook al jaren mee voor Mobile School (#DuwMee) en dat moedigen wij graag aan.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel