Studio Sympathico

Ten voordele van PIRLEWIET

Het doel is om twee weken lang, elke middagspeeltijd, radio te maken op de speelplaats van het GO! atheneum van Avelgem.

Tijdens deze radioshow komen leerlingen vertellen welke acties ze allemaal op poten hebben gezet en beter nog, hoeveel centjes dat heeft opgeleverd. Net zoals in het echt dus!

Naast deze acties van de leerlingen, zullen ook de leerkrachten hun steentje bijdragen. Zo bakken enkele collega's gebakjes en verkopen ze deze op de speelplaats. Andere leerkrachten zullen tegen betaling een act uitvoeren, hun haar verven, een ei tegen het hoofd laten kapot slagen, ...

Kortom, twee gekke weken, om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Waarom dit goed doel?

Wij hebben op onze school gekozen voor deze vzw, omdat we vaak in contact komen met leerlingen die leven in armoede. Op school proberen we deze leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen en via deze manier kunnen we ze nog een extra duwtje in de rug geven.

PIRLEWIET

Pirlewiet vzw organiseert sinds 1987 vakanties voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen die in armoede leven. Voor mensen die dagelijks te kampen hebben met armoede en de daarbij horende uitsluiting is vakantie immers niet vanzelfsprekend. Voor deze kinderen, jongeren en volwassenen betekent met Pirlewiet op vakantie gaan een onderbreken van de dagelijkse sleur en van soms onmenselijke levensomstandigheden. Aanvaard worden, niet uitgelachen worden, even geen schrik moeten hebben van deurwaarders of jeugdrechters… gewoon zoals iedereen er eens tussenuit mogen zijn.

Bekijk dit goed doel

Video's