Stickerverkoop ALS

Ten voordele van ALS Liga

Team Afvalophaling organiseert een ludieke stickerverkoop tvv de ALS-Liga. Kortrijkzanen kunnen stickervellen aankopen en wekelijks op de huisvuilzak een sticker kleven. Zo steunen zij het onderzoek naar ALS. De stickervellen worden te koop aangeboden in diverse openbare gebouwen.
Wedden dat de ophaalmannen de bestickerde vuilniszakken met dubbele spierkracht de ophaalwagens inkieperen? We kijken uit naar een massale verkoop!

Waarom dit goed doel?

Een ploegchef van ons team huisvuilophaling maakte het ALS-ziekteproces van heel nabij mee. Het had zo'n grote impact op hem dat hij (Nino Vandevenne) sindsdien alle collega's warm maakt om het onderzoek naar ALS kracht bij te zetten. Team Afvalophaling besloot om stickers te verkopen die elke Kortrijkzaan wekelijks op de huisvuilzak kan aanbrengen. Wedden dat de bestickerde vuilniszakken met dubbele spierkracht in de ophaalwagen terechtkomen? We kijken uit naar een massale verkoop van de ludieke stickers!

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel

Video's