Sterk-pins for life

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

Vanaf vandaag tot de slotdag van De Warmste Week kan je bij mij pins kopen met daarop het woord Sterk. Deze kosten 5 euro (of een hogere vrije bijdrage) en de opbrengst gaat integraal naar ons goede doel de MS Liga.

Waarom dit goed doel?

Iets minder dan een jaar geleden is mijn familie onze grootmoeder verloren aan deze verschrikkelijke ziekte. In het verleden hebben we reeds een aantal acties gedaan in het teken van De Warmste Week om toch een kleine bijdrage te kunnen bieden aan het onderzoek dat er gedaan wordt. Dus willen we dit vanaf vandaag opnieuw doen.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel