Sponsorloop T.I.Sparrendal

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Onze leerlingen (2e en 3e graad TSO en BSO) laten zich de komende weken sponsoren. Vrijdagmiddag 4 oktober zullen zij in twee groepen een uur zoveel mogelijk rondjes lopen voor het goede doel.
Op de speelplaats zullen wij randanimatie voorzien. Langs het parcours zal een leerling op een podium de leerlingen motiveren met opzwepende muziek.
Wij voorzien prijzen voor de top3 lopers (jongens en meisjes) en voor de beste sponsorronselaars.

Waarom dit goed doel?

Onze leerlingen hebben vorig jaar dit doel gekozen in een enquĂȘte. Iedereen kent wel iemand in zijn/haar omgeving die met deze verschrikkelijke ziekte geconfronteerd werd.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel