Sponsorfietstocht

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Op vrijdag 20 december fietsen we vanop het bedrijf Commscope te Kessel-Lo naar het hart van de warmste week - Kortrijk. Een tocht van om en bij 140 km.
Voor al die gereden kilometers laten we ons sponsoren en ter plaatse overhandigen we de cheque met de opbrengst van alle acties op Commscope aan de warmste week.

Waarom dit goed doel?

Alle collega’s mochten suggesties voor goede doelen aanbrengen, dit goede doel werd meteen naar voor geschoven.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In België krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel