Spelenderwijs loopt voor de warmste week

Ten voordele van Dierenasiel Ganzeweide vzw

Op 17 december lopen (stappen bij de kleinsten) alle 6 klassen (3 kleuterklassen + 3 graadsklassen) om de beurt een half uur (van 9u. tot 15u.30) rondjes van 1 km in de wijk achter de school en op het domein van WZC 't Hoge. De kinderen zoeken sponsors die betalen per gelopen km. Na hun laatste beurt in de namiddag worden ze in 't WZC getrakteerd op wafels en warme chocomelk.

Waarom dit goed doel?

Wij stelden enkele goede doelen in de buurt voor aan de kinderen vanaf derde kleuter t.e.m. zesde leerjaar en lieten de kinderen dan een stembrief invullen. Zo kwamen we bij Ganzeweide uit.

Dierenasiel Ganzeweide vzw

Achtergelaten, rondzwervende en verwaarloosde huisdieren komen bij ons in een warm nest terecht. Kittens en pups logeren tijdens de eerste opvangperiode bij een gastgezin. Ons werkgebied is gelegen aan de Westkust en Westhoek. Het dierenasiel vind je te Koksijde, gelegen midden in een landelijk gebied. Een super rustige omgeving, ideaal om de opgevangen dieren op krachten te laten komen en het vertrouwen in de mens terug te vinden.
In 2015 verhuisden wij van ons oud gebouwtje in Veurne naar onze nieuwbouw. Wij realiseerden toen het grootste deel van ons dierenasiel maar willen dringend werk maken van de verdere afwerking. Volgens onze planning voorzien wij tegen einde 2020 de integrale afwerking van ons dierenasiel.

Bekijk dit goed doel