SpecuLife

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

De Speculife is ondertussen een vaste waarde bij de acties t.v.v. het BCG. Steun onze actie en koop een pakje Harten & Trossen speculaas (350gr) aan € 5 / pakje.

Waarom dit goed doel?

Wij willen de honden in opleiding verkoeling aanbieden in het trainingsvoertuig door de wagen te voorzien van een aircosysteem op batterijen, dat ook functioneert als de wagen stilstaat, zodat de honden in een koele, aangename en veilige plaats kunnen wachten.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In België krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel