spaar mee met actief leren

Ten voordele van Unie der Zorgelozen vzw

we verzamelen kleingeld in open school voor volwassenen in kortrijk , cursisten kunnen hun kleingeld kwijt in onze voorziene bussen in de hal

Waarom dit goed doel?

We kiezen voor dit goed doel omdat wij hun werking belangrijk vinden! Het is gelegen in Kortrijk. Wij willen het ook graag met onze groep eens bezoeken om hun werking nog beter te leren kennen.

Unie der Zorgelozen vzw

De Unie der Zorgelozen is een sociaal-artistiek gezelschap in Kortrijk waar creativiteit, gastvrijheid en maatschappijkritiek hand in hand gaan met een gezonde tegendraadsheid. We maken theater dat het geworstel van de kleine mens met de wereld omzet in universele, ongepolijste vertellingen. Daarnaast wordt bij ons ook geschreven, getekend, gefotografeerd, gemusiceerd, … Geen artistieke discipline is ons vreemd! Het betrekken van mensen uit kansengroepen zien we als een kernopdracht. Toch is de Unie geen doelgroepenwerking maar kiezen we voor een zo groot mogelijke sociale mix van oud en jong, werkloze en tweeverdiener, Nederlands- en anderstalige, … Zo wordt stigmatisering van mensen tegengegaan en maatschappelijke integratie bevorderd.

Bekijk dit goed doel