SOEPBAR Dienst Jeugd

Ten voordele van Bednet

Op 17 december 2019 hebben wij met de jeugddienst een soepbar georganiseerd.
Collega's van alle andere stadsdiensten konden die middag bij ons terecht voor lekkere soep of een dessertje. En daarnaast hadden ze de mogelijkheid om plaatjes aan te vragen aan €1/plaat.

Waarom dit goed doel?

Ik werk voor Dienst Jeugd van stad Genk en wij hebben samen een actie op poten gezet voor Bednet. Omdat wij het belangrijk vinden dat ook zieke kinderen contact blijven behouden met hun medeleerlingen en leerkrachten, ook al ze ziek zijn of om welke reden dan ook niet naar school kunnen gaan.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel