Soepactie Nel Kokkerel

Ten voordele van Bednet

Zorgen voor een warme wereld begint bij jezelf. Daarom maak ik, samen met mijn gezin, familie en vrienden heerlijke soep t.v.v. BEDNET.
Misschien kunnen we hierdoor nog enkele kindjes extra helpen om les te blijven volgen en hun vriendjes te zien tijdens hun ziekte.

Waarom dit goed doel?

Als mama van 3 kindjes vind ik het belangrijk dat kinderen een onbezorgde jeugd hebben. Ze moeten de kans hebben hun vriendjes te zien, te spelen, op vakantie te kunnen gaan,....
Jammergenoeg worden kindjes soms ziek. Net dan is het superbelangrijk dat hun leven blijft doorgaan. Want wie een toekomst voor ogen heeft, heeft ook courage om te genezen.
Via Bednet krijgen de kindjes de kans om contact te houden met hun school. Ze kunnen de lessen volgen, zien hun klasgenootjes, doorbreken hun ziekte door hun aandacht bij de les te houden,....
Via mijn hobby "koken" en de naam "nelkokkerel" wil ik zoveel mogelijk soep maken en geld ophalen voor Bednet. Op deze manier wil ik alle zieke kindjes een steuntje in de rug geven.
Als we allen samen IETS doen, maken we onze wereld een beetje warmer.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel