Soep for life

Ten voordele van VZW DE STEGE MINI-BELEEFBOERDERIJ

De week van 18 november geven we vanuit het oudercomité van de Duizendpluspoot een brief mee aan de kinderen waarin we oproepen groenten te doneren.
Woensdag 27 november maken we samen verschillende soorten soep. Leden kunnen er ook voor kiezen thuis soep te maken.
Vrijdag 29 november wordt de soep verkocht aan de schoolpoort en eventueel ook (als er nog over is) op de lokale herfstmarkt "Lichtjes aan de Leie".

Waarom dit goed doel?

We geloven dat De Stege erg waardevol werk verricht.
We willen de kinderen van onze school ook laten kennismaken met De Stege, hen laten ervaren dat "anders zijn" mag en dat elke persoon de moeite waard is. Dit vanuit de overtuiging dat als we allemaal zorg dragen voor elkaar, de wereld een mooiere plek wordt.. "Iedereen zorgt voor iedereen".

VZW DE STEGE MINI-BELEEFBOERDERIJ

Wij bieden met onze zorgboerderij een dagbesteding aan voor jongvolwassenen en volwassen met psychische problemen. Ook jongeren die niet meer terecht kunnen in een of andere onderwijsvorm kunnen hier overdag naartoe komen. We bieden een vaste structuur aan tussen de dieren in een kleinschalige, huiselijke sfeer
Daarnaast geven wij ook ezeltherapie voor kinderen, jongeren en volwassenen met beperkingen of problemen.
Kortom: wij proberen voor een doelgroep die nu meestal uit de boot valt in de reguliere zorg een ander "groene zorg initiatief" aan te bieden.

Bekijk dit goed doel