Snuffelballen en -matjes

Ten voordele van Canisha

De leerlingen knutselen snuffelballen en snuffelmatjes van fleece tijdens hun les "Sociale activiteit" en leren op die manier hoe goed het voelt om bij te dragen aan een samenleving waar plaats is voor iedereen (óók voor mensen met een beperking). We proberen het gemaakte hondenspeelgoed via de leerlingen aan de man te brengen.

Waarom dit goed doel?

Ik ben al een vijftal jaar gastgezin voor assistentiehonden in opleiding voor deze organisatie en werk op vrijwillige basis ook een klein beetje mee "achter de schermen".
Het geluk dat je voelt wanneer je een assistentie-hond kan overhandigen aan iemand met een beperking is ongelooflijk. De honden zijn het zonnetje in hun leven dat vaak overschaduwd wordt door ziekte, pijn en gebrek aan zelfredzaamheid.
Ik ben tevens leerkracht en kon mijn collega's probleemloos overtuigen om de daad bij het woord te voegen om het leerdoel "een bijdrage leveren aan een samenleving waar plaats is voor iedereen" te verwezenlijken. Daarom knutselen de leerlingen van het 2e jaar van Mariagaard in de les "sociale activiteit" snuffelballen (ballen van fleece waar snoepjes kunnen in verstopt worden = mindgame voor honden). Die gaan ze dan verkopen om de opbrengst naar Canisha te laten gaan.

Canisha

VZW Canisha is een door de Vlaamse overheid gemachtigde assistentiehondenschool en leidt hulphonden op voor mensen met een beperking, hoorhonden voor doven en slechthorenden en autismehonden voor kinderen zowel als volwassenen. Canisha plaatst zijn honden HELEMAAL GRATIS bij personen met een beperking en is daardoor afhankelijk van giften, sponsors, en natuurlijk acties zoals deze van de Warmste Week!

Bekijk dit goed doel