Snoepverkoop

Ten voordele van Karus vzw campus Gent

Met de vroedvrouwen van het AZ Sint-Vincentius ziekenhuis Deinze zouden wij graag een groot aantal snoepzakjes verkopen ten voordele van de moeder-kindeenheid van Karus. We zouden deze zakjes graag verkopen op en buiten het werk.

Waarom dit goed doel?

Als vroedvrouwen werkzaam op de materniteit van het AZ Sint-Vincentius Ziekenhuis Deinze merken wij de toenemende nood aan psychische hulpverlening voor kersverse mama's. Anderzijds merken we ook hoe moeilijk het is om aan deze toenemende vraag te voldoen. Graag willen wij daarom ons steentje bijdragen met deze snoepverkoop.

Karus vzw campus Gent

Centrum Moeder en Baby biedt behandeling voor moeders met psychische problemen rondom de bevalling zoals een postnatale of perinatale depressie. Samen met het Gents Netwerk voor Perinatale Mentale Gezondheid (samenwerking met oa UZ Gent) zetten we in op sensibilisering, opleiding, preventie, wetenschappelijk onderzoek en innovatieve samenwerking. Onderzoek leert ons dat tussen de 10-20% van alle bevallen moeders in het eerste jaar na bevalling een depressie ontwikkelen. Slechts 10% krijgt adequate behandeling. Dit MOET beter! Met de middelen van de acties in 2018 hebben we een sensibiliseringsfilmpje en -website opgezet die half augustus 2019 gelanceerd werd: www.wolkinmijnhoofd.be Ook de nieuwe vzw met dezelfde naam ziet in het najaar het levenslicht. Voorlopig werken we nog onder deze vzw verder.

Bekijk dit goed doel