Snoepactie

Ten voordele van WE LOVE MARIE FONDS

De Leerlingen van de pi-klas (hoogbegaafden) werken een volledig businessplan uit met als doel een snoepverkoop te organiseren in zowel de lagere als de middelbare school. Ze willen zoveel mogelijk winst maken en schenken aan het WE LOVE MARIE-fonds.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een klas (1e en 2e middelbaar) van het Sint-Michielscollege Brasschaat. Tijdens ons projectuur (voor pi-leerlingen) gaan we steeds op zoek naar een uitdagend project. Na een brainstorm-sessie zijn we gezamenlijk tot het besluit gekomen om op school een snoepverkoop te organiseren voor het we love marie-fonds. Een leerling van de klas is nauw betrokken bij de familie van Marie en zij had dan ook dit goed doel voorgesteld voor de klas. De leerlingen hebben de keuze gemaakt uit verschillende goede doelen en ze voelden zich het meest betrokken bij het We Love Marie-fonds.

WE LOVE MARIE FONDS

Marie, een open en levendige meid van 3,5 jaar die van het leven houdt. In juli 2011 wordt er bij haar een zeldzame vorm van kanker vastgesteld. Gedurende 7 maanden levert ze een zware, hoopvolle strijd. De eindstreep is in zicht. Op 3 februari 2012 blijkt dat er niets meer gedaan kan worden. De onmacht en ontreddering is enorm groot bij de familie. Ook vrienden kijken machteloos toe hoe dat vieze beest zijn gangen gaat in het kleine lichaampje van Marie. Marie sterft 8 februari 2012.

Ik, Julie, mama van Marie hield van mijn dochter en zij ook van mij. Ik weet en voel dat haar dood niet bedoeld was om mij kapot te maken. Na een periode van waanzinnige rollercoasters en tsunami's kwam ik tot het besef dat ik hier iets mee moest. Er is mij een kind gegeven dat mij is ontnomen voor ze 4 jaar werd. Ik moest hier, samen met vrienden, iets mee doen wat van waarde is. Daar ben ik het team, mezelf en jullie enorm dankbaar voor.

Bekijk dit goed doel