Snoep voor het steunfonds metabole ziekten

Ten voordele van Steunfonds metabole ziekten

Op de kerstmarkt van Wommelgem op 14 december 2019 verkoopt vriendenkring TOGO snoepjes ten voordele van het steunfonds metabole ziekten. Vanaf 16.00 is iedereen welkom aan onze stand!

Waarom dit goed doel?

Ik kies voor dit goede doel omdat mijn zoontje van 1 jaar ook een metabole ziekte heeft. We vinden het erg belangrijk om deze ziekten onder de aandacht te brengen en onderzoek naar behandelingen te stimuleren.

Steunfonds metabole ziekten

De vereniging stelt zich tot doel: de behartiging van patienten met een metabole aandoening (en hun ouders) financiële ondersteuning te bieden voor niet terugbetaalde diagnostische procedures en behandelingen. Onderzoek financieren naar diagnose, behandeling en quality of life van metabole patiënten. Metabole ziekten onder de aandacht brengen, onder meer door middel van een leefgroeiboek en website. Informatiebrochures opstellen voor een groot aantal metabole ziekten. Bijscholingen: organiseren voor perifere artsen en paramedici. De kloof verkleinen tussen zorgverleners en patiënten door actieve participatie van ouders en kinderen in de behandeling. Ondersteuning bieden als het medische faalt.

Bekijk dit goed doel