SMCBeats @dewarmsteweek

Ten voordele van ZING ZANG ZONG

De schoolband ”SMCBEATS” van het Sint-Michiels college Brasschaat doen een muzikaal optreden tijdens de oudercontacten op school. Er wordt ook eten en drinken verkocht en mogelijks nog kleine bijdragen van ouders ten voordele van het goed doel!

Waarom dit goed doel?

Aangezien wij (SMCBEATS) zelf elke dag bezig zijn met muziek, en ook de mogelijkheid hebben om hierin te groeien en te leren, vonden wij het een mooi idee om bij te dragen aan een actie die dit ook mogelijk maakt voor anderen! Elk lid van onze schoolband ervaart muziek op een andere manier maar ik denk dat we het erover eens zijn dat muziek mensen samen brengt, een gezonde uitlaatklep en een fantastische manier van uiting is. Daarom willen wij ook heel graag helpen door middel van dit prachtige initiatief “ZING ZANG ZONG”!

ZING ZANG ZONG

"ZING ZANG ZONG maakt TAMTAM, een instrument voor integratie”, is een project van vzw ZING ZANG ZONG waarin we aan een dertigtal kinderen tussen 5 en 12, vooral anderstalige nieuwkomers en kansarmen, gratis individuele instrumentles aanbieden. De kinderen kunnen kiezen tussen viool, cello, piano, blokfluit, trompet, gitaar of harp. Naast de wekelijkse instrumentles wordt er een half uur gezongen met alle kinderen. Terwijl de kinderen muziek maken kunnen de ouders Nederlandse taalondersteuning volgen.
Onze kinderen stonden het afgelopen jaar al een heel aantal keer zingend en spelend op het podium, o.a. in deSingel en in De Roma. Telkens een feest voor de kinderen en hun ouders.

Bekijk dit goed doel