Sleep Out Sint-Pietersplein

Ten voordele van ENCHANTE

Op 20 DECEMBER rollen wij voor één nacht onze slaapzak uit onder de blote sterrenhemel. We doen dit uit solidariteit met mensen die dak- en thuisloos zijn en om geld in te zamelen voor ons Gents netwerk van hartelijke handelaars.
Deelnemen kan zo:
👉 Slaap met ons op het Sint-Pietersplein en geniet mee van de slapengaan-verhalen en nacht-liedjes van rasechte Gentse artiesten.
👉 Registreer jouw actie op de Warmste Week en organiseer je eigen Sleep Out met vrienden, familie, vereniging of collega's op eigen locatie. Wij voorzien een stappenplan om de organisatie zo vlot mogelijk te laten verlopen.
👉 Sponsor vrienden, familie of collega’s voor hun moedige nacht in de kou.

Waarom dit goed doel?

Ik sta achter de missie van Enchanté

ENCHANTE

Enchanté is een (nu nog Gents) netwerk van hartelijke handelaars en burgers die gratis kleine diensten aanbieden aan wie hier om welke reden dan ook nood aan heeft. Een glas water, een kop koffie, of een plek om een rugzak te zetten, het kan allemaal. Enchanté droomt van een stad vol warme plekken waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Zo’n kleine gebaren kunnen het verschil maken, toch? Ervaringsdeskundige Natachea zegt het zo: “Het zit hem in simpele dingen, zoals een kop koffie. Mensen in problemen hebben vooral behoefte aan plekken waar ze mens kunnen zijn onder de mensen. Er zijn voorzieningen voor daklozen of mensen met psychische problemen. Maar dan zitten daklozen onder de daklozen. Door Enchanté zitten ze waar iedereen zit.” Zo wil Enchanté drempels verlagen en sociale muurtjes slopen om meer ruimte te creëren waar IEDEREEN mens onder de mensen kan zijn.

Bekijk dit goed doel