Ski- en Snowboardtricks for Life 2019

Ten voordele van ALS Liga

Zoals ieder jaar geven de leden van Freestyle Team Snow Valley en het Airborne Freeski-team het beste van zichzelf voor ALS.
Kom meegenieten van de gezelligste frigo van België met een Jenever, warme choco, gluhwein en tal van ander lekkers.

Op deze avond toveren we het Funpark van Snow Valley om tot een heus winterland. De lichten gaan uit en de kerstverlichting aan.
Publiek krijgt toegang tot de Piste en kan zo van dichtbij de actie van het freestyle ski- en snowboard beleven.

Waarom dit goed doel?

Een aantal jaren geleden is een lid van ons gestorven in een auto ongeluk. Hij en zijn famillie zette zich steeds in voor ALS. Daarom kiezen we elk jaar om een actie te doen voor ALS als eerbetoon aan Tom en zijn famillie.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel