Sing for CVS/ME

Ten voordele van ME-Vereniging vzw

Vanuit onze richting Orthopedagogie hebben we een opdracht gekregen om een actie op poten te stellen voor een goed doel van de warmste week.
Dit willen we graag doen voor jullie goed doel om zo het syndroom CVS, ME en fybromyalgie bekender te maken onder het grote publiek en om meer middelen voor wetenschappelijk onderzoek en ondersteuning voor patiënten te kunnen bieden.
Dit gaan we doen aan de hand van een karaokeavond die we organiseren op 23/11 in café Koepuur in Gent.
Inkom kost €3 en per gezongen nummer wordt minstens €0.5 binnengebracht.

Waarom dit goed doel?

Omdat CVS/ME een veel te onbekende ziekte is waardoor er té weinig onderzoek naar gebeurd willen we met enkele studenten Orthopedagogie deze ziekte meer in het daglicht plaatsen en de mensen die er mee te maken krijgen een hart onder de riem steken.
We organiseren een actie samen met de CVS-contactgroep en de ME-verenigingen.

ME-Vereniging vzw

In 1989 werd de ME-vereniging vzw opgestart met als doel de ziekte meer bekendheid te geven en het onderzoek naar de oorzaak en de gevolgen ervan te stimuleren. Al jaren onderhouden wij nauwe contacten met alle actoren in het veld om patiëntenbelangen nog beter te behartigen. Zo is het met de recente doorbraken in het buitenland nog belangrijker dat het wetenschappelijk onderzoek ook hier werkt aan een doeltreffende behandeling. Het geld dat we verzamelen zullen we gebruiken voor onderzoek naar ME in België door het opzetten van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van de bewustwording rond de ziekte. Op deze manier kunnen Belgische patiënten meedoen aan Europees onderzoek en krijgen we een beeld van het aantal ME patiënten in ons land.

Bekijk dit goed doel