Sila Westerlo Warmste Café

Ten voordele van Zero Plastic Rivers vzw

We organiseren een Urban Trail doorheen de gebouwen van Sila bovenschool en middenschool. Daarnaast lopen we ook doorheen een aantal handelszaken. Het centrum van dit alles is de speelplaats van de bovenschool. Hier zal de aankomst en de finish georganiseerd worden. Daarnaast voorzien we een marktje met zelfgemaakte spullen van onze leerlingen, zal er eten en drank zijn en wordt er animatie voorzien voor de allerkleinsten onder ons. Meer info op: https://silaforlife.be

Waarom dit goed doel?

Onze leerlingen hebben het goede doel mogen kiezen. We hebben gekozen om de leerlingen te laten kiezen uit een lijst van regionale initiatieven die dicht bij hun leefwereld staan.

Zero Plastic Rivers vzw

In de strijd tegen de Plastic Soep zetten we ons met Zero Plastic Rivers vzw in om de plasticvervuiling van rivieren drastisch te verminderen. De voornaamste middelen hiervoor zijn preventie en het verwijderen van plastic vervuiling vooraleer die in zee terecht komt. Hiervoor hebben we een doelgericht programma opgezet in samenwerking met de academische wereld, overheid, bedrijven en burgers. Hierbij is de Schelde ons onderzoekslabo voor het meten en wegvangen van plastic vervuiling in rivieren. Daarnaast richten we ons ook op preventie van plastic vervuiling van de Schelde door gerichte opruimacties van rivieroevers en sensibilisering. Om dit te bereiken, is het essentieel om de geschikte partnerships en netwerken te creëren. Bijkomend doen we ook wetenschappelijk onderbouwd onderzoek dat erop gericht is om onze doelstellingen zo effectief en efficiënt mogelijk te helpen bereiken.

Bekijk dit goed doel