shm Providentia for vzw Kodiel

Ten voordele van KODIEL vzw

We deden al verschillende acties zoals een carwash in oktober.
Ook zijn er enkele lekkere middaginitiatieven voor de collega's die niet openbaar zijn: soep, croques en pensen met appelmoes. Deze week sluiten wij ook nog de kerstbomenverkoop bij de collega's voor het goede doel af.
We hopen dat we met al deze initiatieven een mooi financieel duwtje in de rug kunnen geven aan Kodiel vzw.

Waarom dit goed doel?

Wij kozen voor Kodiel vzw uit Merchtem als goede doel omdat zij zich inzetten voor kwetsbare mensen in onze maatschappij. Het sluit aan bij waar wij als sociale huisvestingsmaatschappij in Vlaams-Brabant voor staan.
Het is een initiatief uit onze regio en wordt al 18 jaar enkel georganiseerd door vrijwilligers.

KODIEL vzw

Kodiel is een zorgboerderij voor kwetsbare thuislozen. Deelnemers kunnen er de dieren verzorgen, op paarden en ezels rijden, mennen met de huifkar, fietsen, wandelen, brood bakken, enz. Niets wordt verplicht, we bieden aan. Producten van de boerderij mogen meegenomen worden om vrienden te laten proeven. ;s Middags is er een broodmaaltijd met soep.
De kracht van Kodiel is al 18 jaar dat we op een enthousiaste manier kwetsbare mensen de kans geven om een toffe dag te beleven, om er bij te horen.
Jaarlijks gaan we op vakantie met de deelnemers die het meeste komen. Doordat dieren niet oordelen of veroordelen helpen ze mensen terug aan een positieve visie, vertrouwen en geloof in hun toekomst. Vrijwilligers ondersteunen de werking.

Bekijk dit goed doel