Scrunchies for life

Ten voordele van Kleine held vzw

Aan familie, vrienden, kennissen, ... verkopen wij handgemaakte scrunchies voor 5 euro. Omdat we twee goede doelen kozen, gaat de helft van elke verkochte scrunchie naar vzw Kleine Held.

Waarom dit goed doel?

Omdat een vriendin ongeveer samen met mij een prematuur-kindje op de wereld bracht. Ik verliet na 3 dagen het ziekenhuis, zij reden nog maanden elke dag op en af naar het ziekenhuis. Het was een emotioneel zeer zware periode voor onze vrienden. De pakketjes die door vzw Kleine Held verdeeld worden zouden hun zware dagen wat kleur gegeven hebben. Toen bestond vzw Kleine Held jammer genoeg nog niet.

Kleine held vzw

Als eerbetoon aan mijn eigen kleine held Noor* heb ik deze VZW opgericht.

Wij schenken gratis startpakketjes aan ouders van prematuurtjes en zieke pasgeborenen. In elk pakketje zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje en mini vlaggenlijn. Alles wordt handgemaakt door een team van een 100- tal vrijwillige naaisters.

Met onze pakketjes willen we ouders en lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode en voor een thuisgevoel zorgen in die kille ziekenhuisomgeving.

Noor is prematuur geboren. Omwille van een ernstige aandoening heeft ze bijna 7 maanden op de NICU gelegen. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd.

We hebben toen zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke en praktische kleertjes en spulletjes te vinden voor de allerkleinsten. Terwijl dat net heel belangrijk is. Zo wordt dat klein, kwetsbaar met al die buisjes en kabeltjes plots een 'echt' babytje.

Bekijk dit goed doel