scrunchies for life

Ten voordele van MSA-AMS.be

De hype van vroeger voor de jeugd van nu!

Waarom dit goed doel?

Mijn papa kreeg enkele jaren geleden de diagnose Parkinson. Maar dat bleek niet helemaal de juiste diagnose geweest te zijn... Zijn symptomen leken fel op die van Parkinson, maar bleken echter van een onbekender beestje verder te komen: MSA.
Het lijkt in zijn ziektebeeld fel op ALS, want je lichaam doet niet meer wat je wil dat het doet... Het grote verschil is dat het bij MSA de signalen van de hersenen zijn die niet meer bij de spieren geraken en niet de spieren op zich die het laten afweten.
Omdat de ziekte vaak fout wordt gelezen door artsen, omdat er zo weinig geweten is over het wat en hoe ervan, lijkt het mij zinvol dit goed doel te steunen!

MSA-AMS.be

Meervoudig of Multiple systeem atrofie (MSA) is een progressieve neurologische aandoening. Het kan ook U overkomen!
MSA-AMS. Belgium vzw, is de stem van alle MSA-patiƫnten in Belgium;. Dat zijn naar schatting 300 tot 500 mensen. Wij willen het brede publiek en professionele gezondheidswerkers bewust maken van de problematiek van MSA. Daarnaast streven we naar meer wetenschappelijk onderzoek rond deze zeldzame en ongeneeslijk ziekte.
Alle giften van MFL gaan naar het wetenschappelijk onderzoek van het UZA en EMSA-SG, The European Multisystem Atrophy Study Group ;

Wij danken u om voor MSA te kiezen.

Bekijk dit goed doel