Scoutsen van Brugge koken de Warmste Wintersoep

Ten voordele van Rikolto (Vredeseilanden)

Zoveel mogelijk scoutsen van Brugge koken samen aan de Warmste Wintersoep ten voordele van Rikolto. We gaan alle boeren en winkels contacteren om te vragen of ze voedselreststromen hebben die we mogen gebruiken om soep te koken. Zo leren we de kinderen het belang van duurzaam en eerlijk voedsel. We stellen niet enkel het probleem van voedselverspilling aan de kaak, we leren de gastjes vooral ook hoe het anders kan: korte keten, alternatieve voedselstrategieën, gezondere levensstijl. We gaan ook dieper in op de antwoorden die Rikolto biedt en wereldwijd aan werkt tijdens ons Rikolto Café op 19 oktober.

Waarom dit goed doel?

Als jeugdbeweging weten we heel goed hoe belangrijk klimaat en natuur zijn voor onze toekomst en die van onze gastjes. We weten ook hoe belangrijk de impact is van onze voeding op ons klimaat. Daarom kiezen we voor Rikolto, een organisatie die dagelijks werkt aan een beter, duurzamer en eerlijker voedselsysteem: lekker voor mens en planeet!

Rikolto (Vredeseilanden)

Wat en hoe we eten heeft invloed op onze planeet en bepaalt onze toekomst. De impact van ons voedselsysteem op gezondheid, klimaat, economie en maatschappij is gigantisch. Boeren die niet meer van hun stiel kunnen leven, voedselschaarste en prijsschommelingen, ontbossing en waterschaarste. Het heeft allemaal te maken met de manier waarop wij ons voeden. Kan het anders? Ja! Of we nu werken met boerenorganisaties aan de andere kant van de wereld of we beginnen met wat er op ons eigen bord ligt. Samen zorgen we voor lekker eten voor mens en planeet.

Bekijk dit goed doel

Video's