Schoolfeest Basca

Ten voordele van vzw Mekanders

Ons schoolfeest ziet er dit jaar wat anders uit, namelijk een gezellige winterwandeling met je gezin/familie. Natuurlijk zullen er onderweg enkele kleine activiteiten plaats vinden. Verder worden er verjaardagskalenders van onze schoolkinderen verkocht en niet alleen van onze kinderen...
Een deel van deze opbrengst willen we aan VZW Mekanders, afdeling De Rusthuif Arendonk, schenken.

Waarom dit goed doel?

We kiezen ervoor om de opbrengst te schenken aan 1 deel van vzw Mekanders, namelijk De Rusthuif dit omdat we in ons eigen dorp deze organisatie verder op weg willen helpen. Verder willen we enkele mensen die van deze organisatie hier bij ons op school komen helpen, ook mee ondersteunen.

vzw Mekanders

Vzw Mekanders, als het verschil niet scheelt. De naam typeert het Kempisch, warm karakter van de organisatie. Iedereen is anders. Iedereen telt mee. Het verschil maakt ons sterk en ons werk boeiend. Vzw Mekanders vangt kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale/meervoudige beperking op in verschillende kleinschalige lokale voorzieningen in Dessel, Arendonk, Turnhout, Ravels, Merksplas en Hoogstraten.
Onze opvang gaat van zinvolle dagbesteding, wonen in een woonhuis, begeleid werken en wonen, ontmoeting van andere mensen met een beperking tot koken in ons sociaal restaurant en vakantieopvang voor kinderen met een beperking. De mobiele begeleiding besteedt extra aandacht aan mensen met autisme en niet aangeboren hersenletsel. Onze afdelingen: Beukenhof, De Boomgaard, De Bosschen, De Hei, De Villa, HoogMark, ’t Vonderke, Dienst Vrije Tijd, Markdal, De Rusthuif, Sociaal restaurant AC, ’t Huizeken, 2 Mobiele teams, Team begeleid werken, Vakantieopvang kinderen, Project Tel-Oor.

Bekijk dit goed doel