Santa-Klaas Markt

Ten voordele van CASA DI MAURO

Op ons evenement verkopen we pannenkoeken, croques en andere lekkernijen. Ook worden er lekkere jenevers, warme chocomelk en gluhwein geserveerd. Iedereen van Ter Plaeten upkot is welkom om het kerstseizoen in te zetten!

Waarom dit goed doel?

We kiezen voor dit goede doel omdat we de mensen die deze VZW hebben opgericht goed kennen. We vinden het een heel mooi initiatief voor mensen met een beperking.

CASA DI MAURO

Casa di Mauro biedt een kleinschalige woonvorm aan voor 9
volwassen personen met een beperking met inwonende opvoedster op een boerderij. De dagelijkse zorg voor de dieren en groenten gebeurt door de bewoners en hun begeleiders. Maar ook in het huishouden draagt eenieder zijn steentje bij. Door het kleine aantal bewoners heerst er een huiselijke gevoel, en kunnen de activiteiten afgestemd worden op het ritme van elk individu. Hierbij komen hun capaciteiten volledig tot hun recht. Wij werken met professionele begeleiders, stagiairs en vrijwilligers. Naargelang de behoefte kunnen de bewoners ook buiten de boerderij gaan werken of ontspanning zoeken. Zo gaan enkele van hen fruitpap geven en afwassen in een kribbe, opdienen in een brasserie, helpen in een kleuterschool, paardrijlesjes begeleiden, … Dit maakt hen betrokken medemensen die gezien mogen worden. U merkt het: veel activiteit op en rond het erf, maar we vergeten zeker niet te genieten van al het moois op onze boerderij.

Bekijk dit goed doel